
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g fileta z polędwicy wołowej pokrojonego w paski (5 x 2 cm)
- 3 ząbki czosnku
- 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 20 - 40 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka i wariant)
- 20 g sosu sojowego plus 1 łyżeczka
- 1050 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki soli plus 4-5 szczypt
- 30 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2 cm kawałki
- 20 g oleju plus 1 łyżka do smażenia
-
150
g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry
lub 150 g pieczarek pokrojonych w 0,5 cm plastry - 1 łyżeczka ziaren sezamu, białego
- 180 g ryżu białego, krótkoziarnistego do sushi
- 120 g marchewki pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 100 g liści szpinaku, świeżych
- 120 g kiełków fasoli, świeżych
- 1 łyżeczka oleju sezamowego, prażonego
- 4 jajka
- 4 tortille pszenne (Ø ok. 30 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 757.5 kcal / 3169.4 kJ
- Białko
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Węglowodany
- 76.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Sód
- 1616.4 mg