Bibimbap burrito

Bibimbap burrito

4.0 141 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • polędwicy wołowej pokrojonej w paski (5 x 2 cm)
    400 g
    400 g rostbefu, pokrojonego w paski (5 x 2 cm)
  • ząbki czosnku
    3
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    20 g
  • koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka i wariant)
    20 - 40 g
  • sosu sojowego plus 1 łyżka
    20 g
  • wody
    1050 g
  • cukru
    2 łyżeczki
  • soli plus 4-5 szczypt
    ½ łyżeczki
  • zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2 cm kawałki
    30 g
  • grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry
    150 g
    150 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry
  • oleju plus 1 łyżka do smażenia
    20 g
  • ziaren sezamu, białego
    1 łyżeczka
  • ryżu do sushi
    180 g
  • marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 4 cm)
    120 g
  • liści szpinaku, świeżych
    100 g
  • kiełków fasoli mung, świeżych
    120 g
  • oleju sezamowego, prażonego
    1 łyżeczka
  • jajka
    4
  • tortille pszenne (Ø ok. 30 cm)
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 704.6 kcal / 2948.2 kJ
Białko 39.6 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 74.5 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Sód 1653.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...