
Urządzenia i Akcesoria
Bibimbap burrito
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
polędwicy wołowej pokrojonej w paski (5 x 2 cm)400 g
-
ząbki czosnku3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka i wariant)20 - 40 g
-
sosu sojowego plus 1 łyżka20 g
-
wody1050 g
-
cukru2 łyżeczki
-
soli plus 4-5 szczypt½ łyżeczki
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2 cm kawałki30 g
-
grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry150 g
-
oleju plus 1 łyżka do smażenia20 g
-
ziaren sezamu, białego1 łyżeczka
-
ryżu do sushi180 g
-
marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 4 cm)120 g
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
kiełków fasoli mung, świeżych120 g
-
oleju sezamowego, prażonego1 łyżeczka
-
jajka4
-
tortille pszenne (Ø ok. 30 cm)4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
704.6 kcal /
2948.2 kJ
Białko
39.6 g
Tłuszcz
28.2 g
Węglowodany
74.5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Sód
1653.2 mg