
Urządzenia i Akcesoria
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
250 g ryżu brązowego, długoziarnistego
-
900 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia
-
1 łyżeczka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
25 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
-
500 - 600 g piersi z kurczaka, bez skóry przekrojonych wzdłuż na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
617.6 kcal /
2583.8 kJ
Białko
68.4 g
Tłuszcz
10.4 g
Węglowodany
60 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
735.5 mg