Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową

Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową

4.3 98 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 250 g ryżu brązowego, długoziarnistego
  • 900 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 25 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    300 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 500 - 600 g piersi z kurczaka, bez skóry przekrojonych wzdłuż na pół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 617.6 kcal / 2583.8 kJ
Białko 68.4 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 60 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 735.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...