Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mint pesto
- 50 g extra virgin olive oil
- 30 g Parmesan cheese
- 1 garlic clove
- 20 g lemon juice
- 25 g pine nuts
- 20 g fresh mint, leaves only
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Pea and avocado smash
- 1 sprig fresh mint, leaves only
- 200 g frozen peas, thawed (see Tips)
- 1 ripe avocado, flesh only
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 20 g lemon juice
Poached eggs
- 1700 g water
- 50 g white vinegar
- 4 eggs, chilled and cracked into separate bowls
Assembley
- 4 bread, slices of choice, toasted to serve
- fresh mint, leaves only, to serve
- ground black pepper, to season
- sea salt, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5813.6 kJ / 1389.5 kcal
- Białko
- 55.7 g
- Węglowodany
- 200 g
- Tłuszcz
- 41.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 2515.3 mg
Alternatywne przepisy
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Baked whole-side of salmon with yoghurt dressing
55 min
Steamed snapper with Sicilian caponata
1h 40min
Kale mash
Keine Bewertungen
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10min
The best ricotta gnocchi
3h 45min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55 min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10min