Minted pesto with pea smash and poached eggs

Minted pesto with pea smash and poached eggs

4.7 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

Mint pesto
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • Parmesan cheese
    30 g
  • garlic clove
    1
  • lemon juice
    20 g
  • pine nuts
    25 g
  • fresh mint leaves only
    20 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
Pea and avocado smash
  • fresh mint leaves only
    1 sprig
  • frozen peas thawed (see Tips)
    200 g
  • ripe avocado flesh only
    1
  • sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • lemon juice
    20 g
Poached eggs
  • water
    1700 g
  • white vinegar
    50 g
  • eggs chilled and cracked into separate bowls (see Tips)
    4
Assembley
  • bread slices of choice, toasted to serve
    4
  • fresh mint leaves only, to serve
  • ground black pepper to season
  • sea salt to season

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2515.3 mg
Białko 55.7 g
Kalorie 5813.6 kJ / 1389.5 kcal
Tłuszcz 41.2 g
Błonnik 20.8 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 200 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...