Shakshuka in the Varoma

4.4 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • caraway seeds
    2 tsp
  • ground paprika
    1 tsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • dried oregano
    ½ tsp
  • sea salt plus extra to season
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • garlic cloves
    3
  • brown onion (approx.150 g), cut into halves
    1
  • extra virgin olive oil
    10 g
  • canned chopped tomatoes (2 x 400 g)
    2 cans
  • tomato paste
    15 g
  • honey
    20 g
  • red wine vinegar
    20 g
  • eggs
    4 - 6
  • water
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 811.3 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 713.3 kJ / 170.5 kcal
Tłuszcz 8.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...