Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'abricots secs, coupés en deux
- 150 g de raisins secs, coupés en deux
- 150 g de figues sèches, coupées en deux
- 250 g d'eau de vie de pomme
- 100 g d'amandes émondées
- 100 g de noisettes
- 500 g de farine de blé
- 250 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912.7 kJ / 457.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 111.3 mg
Alternatywne przepisy
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1h 30min
Kouglof alsacien
4u. 20min
Minigratin aux mirabelles, ricotta et amandes
45min
Goulasch aux lentilles et aux champignons
45min
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min
Marbré sésame noir vapeur
1h 25min
Cake aux fruits secs
2h
Brioche aux fruits secs
3 godz. 30 min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20 min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Cake aux lentilles corail, carotte et curry
1h 25min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min