Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'abricots secs, coupés en deux
- 150 g de raisins secs, coupés en deux
- 150 g de figues sèches, coupées en deux
- 250 g d'eau de vie de pomme
- 100 g d'amandes émondées
- 100 g de noisettes
- 500 g de farine de blé
- 250 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1912.7 kJ / 457.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 83.9 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 111.3 mg
Alternatywne przepisy
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5 min
Cake mi-figue mi-raisin
55 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pain d'épices au miel de châtaignier
1 godz. 45 min
Jolakaka (cake islandais de Noël)
1h 30 min
Kouglof alsacien
4 Std. 20 Min
Stollen
3 godz. 45 min
Moelleux aux myrtilles
1h 25min
Julekake (brioche norvégienne)
2 Std. 50 Min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min
Gâteau aux quetsches
45 min
Kouglof alsacien
17 godz. 10 min