Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de crevettes cuites, décortiquées
- 135 g d'eau
- 80 g d'huile de tournesol
- 15 g de miel
- 15 g de sauce de soja
- 1 c. à café de pâte de crevettes
- 15 g de cacahuètes grillées à sec, salées
- 2 pincées de piment séché en flocons
- 1 ½ c. à café de levure chimique
- 135 g de farine de blé
- 25 g de flocons d'avoine
- 10 g de graines de sésame grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 224.3 kJ / 53.1 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 138.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de canard séché aux épices
360h
Roulé de saumon et pamplemousse, crème ciboulette
2h 45min
Tartinade de courgette
4 godz.
Pâté aux figues
50h 25min
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12h
Bûche de la mer
13 Std.
Bûche salée au saumon
3h
Biscuits aux crevettes
35min
Gravlax de canard aux agrumes
12 godz. 30 min
Petits choux aux champignons
1h 25min
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 Std.
Cannelés au thon
40min