Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 220 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 80 g de sucre en poudre
- ¼ de gousse de vanille, fendue dans la longueur
- le zeste d'un citron jaune non traité
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 3 œufs
- 100 g de lait entier
- 1 pincée de sel
- 130 g de raisins secs de Corinthe
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1847.8 kJ / 441 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 362 mg
Alternatywne przepisy
Pasteras aux pommes
25 Min
Cookies rhum-raisins
25 Min
Cake à la polenta au citron
1h 15min
Brioche au lait de coco
3 Std. 10 Min
Brioche plissée crème aux agrumes
4 Std.
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10min
Cake romarin et pêche
55 Min
Gâteau de pain perdu aux framboises
35 Min
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15min
Cake weekend épicé à l'orange
55 Min
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1h