Jolakaka (cake islandais de Noël)

Jolakaka (cake islandais de Noël)

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 parts

Składniki

  • 100 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 220 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 80 g de sucre en poudre
  • ¼ de gousse de vanille fendue dans la longueur
  • le zeste d'un citron jaune non traité
  • ½ c. à café de cardamome en poudre
  • 1 c. à café de bicarbonate de sodium
  • 3 œufs
  • 100 g de lait entier
  • 1 pincée de sel
  • 130 g de raisins secs de Corinthe

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 441 kcal / 1847.8 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 19.2 g
Węglowodany 55.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Sód 362 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...