Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa quebrada
- 200 g de harina de trigo
- 100 g de mantequilla fría, en dados
- ½ cucharadita de sal
- 75 g de agua fría
Relleno
- 350 g de repollo en trozos
- 800 g de agua
- 125 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite de oliva
- 90 g de dados de beicon
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de comino molido
- ½ cucharadita de pimentón
- 4 huevos
- 100 g de queso cremoso
- 50 g de queso rallado para fundir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1572 kJ / 376 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 696.6 mg
Alternatywne przepisy
Pudin de brócoli
1h
Albóndigas de berenjena con salsa de pimientos
2h 45min
Bocados de coliflor y queso
45 min
Brownies de espinaca y queso feta
1 Std. 15 Min
Mantequilla de tomate
10min
Terrina de ternera, salchichas y espinacas
50min
Espiral de lombarda y manzana
40 min
Scones de calabacín y orejones
30 min
Pastel de zanahoria y brócoli
1h 10min
Pastel de patata con acelgas y bacalao
1 Std. 15 Min
Quiche de berenjena ( sin azúcar, sin gluten, sin huevo, sin lactosa)
1h 5min
Gratén escocés de patatas y repollo (Rumbledethumps)
1h 30min