![Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei) Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/689a0250522734ca0bfc570f959877c9/Derivates/d940e8691cde2ad3f2de3df1d81e94d8cc33c4d1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 35 - 45 g Zucker
- 1 Prise Salz
-
2
Prisen Zimt, gemahlen
lub 2 - 3 Prisen Kardamom, gemahlen - 60 - 70 g Butter
- 80 g Polenta, fein
- 375 g Milch
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2152 kJ / 514 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 339 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haferflockensuppe
20min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1 Std. 5 Min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20min
Süße Polentaschnitten mit Apfelmus
50 Min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 Min
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 Min
Apfel-Hirse-Frühstück
30 Min
Topfenschmarrn
50 Min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min