Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
TM6 TM5

Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)

4.6 (78 ocen)

Składniki

  • 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken
  • ½ TL Zitronenschale, gerieben
  • 15 g Zitronensaft, frisch gepresst
  • 35 - 45 g Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 2 Prisen Zimt, gemahlen
    lub 2 - 3 Prisen Kardamom, gemahlen
  • 60 - 70 g Butter
  • 80 g Polenta, fein
  • 375 g Milch
  • 4 Eier (Größe M)
  • 1 TL Backpulver

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2152 kJ / 514 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
30 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Błonnik
2 g
Sód
339 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy