Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mohn
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
-
1 - 2
Kardamomkapseln, Samen ausgelöst
lub ¼ TL Kardamom, gemahlen - 35 - 40 g Zucker
- 80 g Polenta, fein
- 1 TL Vanillezucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 100 g Milch
- 15 g Speisestärke
- 250 g Topfen
- 500 - 600 g Äpfel, entkernt, geschält
- 100 g Wasser
- 2 EL Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 249 mg
Alternatywne przepisy
Reis mit Kürbisletscho
40 min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1h 20 min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20 min
Nussige Bröselnudeln mit Apfelmus
35 min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1h 20 min
Haferflockenschnitzel mit Eisbergsalat
55 Min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min
Kürbisnocken (glutenfrei)
50 min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25 min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25 min