![Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei) Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65c88b6d764706d83d31453158eb2144/Derivates/8f64a64481a13caefbdd73148f4999af973bf043.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mohn
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
-
1 - 2
Kardamomkapseln, Samen ausgelöst
lub ¼ TL Kardamom, gemahlen - 35 - 40 g Zucker
- 80 g Polenta, fein
- 1 TL Vanillezucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 100 g Milch
- 15 g Speisestärke
- 250 g Topfen
- 500 - 600 g Äpfel, entkernt, geschält
- 100 g Wasser
- 2 EL Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 249 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1 godz. 30 min
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1 godz. 45 min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1h 5 min
Vollkorn-Topfenknödel mit Pfirsich - Marillenröster
1 Std. 20 Min
Omas Rahmkoch mit Maroni & Feigen
50 Min
Nussige Bröselnudeln mit Apfelmus
35 min
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 Min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Rotkrautstrudel
1 godz. 10 min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1 Std. 20 Min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 Std.
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min