Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 20 g Butter
- 320 g Risottoreis
- 50 g trockener Weißwein
- 500 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Prise Safran
- ¾ - 1 TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Schmelzkäsescheiben (z. B. RUPP Cheddar Scheiben), in Stücken
- 5 EL Weizenmehl
- 2 - 3 Eier, verquirlt (siehe Tipp)
-
9
EL Semmelbrösel
lub 9 EL Panko Paniermehl - 1 TL Rosmarin, frisch, gehackt
-
etwas Butterschmalz
lub etwas Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini-Calzoni mit Schinken und Zucchini
1h 45min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1 Std. 25 Min
Überbackene Speckknödel
1h 30min
Couscousknöderl mit Sesam
40min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Kartoffel-Käse-Roulade mit RUPP Feinster Streich Emmentaler
6h
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Pizza Wraps
1h 15min
Italienische Reiskroketten mit Mozzarellakern (Arancini)
3 Std.
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min
Lustenauer Käsdönnala
2 godz. 30 min
Fleischlose Fleischlaibchen
35min