Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 20 g Butter
- 320 g Risottoreis
- 50 g trockener Weißwein
- 500 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Prise Safran
- ¾ - 1 TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 150 g Schmelzkäsescheiben (z. B. RUPP Cheddar Scheiben), in Stücken
- 5 EL Weizenmehl
- 2 - 3 Eier, verquirlt (siehe Tipp)
-
9
EL Semmelbrösel
lub 9 EL Panko Paniermehl - 1 TL Rosmarin, frisch, gehackt
-
etwas Butterschmalz
lub etwas Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min
Kartoffel-Käse-Roulade mit RUPP Feinster Streich Emmentaler
6h
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Haggis Neep and Tattie Pie
1h 25min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1h 25min
Fleischlose Fleischlaibchen
35 min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1 godz.
Sterzwurst (Polentarolle)
8小时 45 分钟
Erdäpfelgratin
1 godz. 15 min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 godz.
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1 godz. 30 min