Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Perlgraupen, mittel
- 400 g Wasser
- 10 g Rosinen
- ½ TL Curry
- 1 ¼ TL Salz
- 100 g Feigen, frisch, in Scheiben
- 100 g Feta, light, grob zerbröselt
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 10 g Senf
- 10 g Olivenöl
- 25 g Zitronensaft
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 1534 mg
Alternatywne przepisy
Flammkuchen mit Erdbeeren und Ziegenkäse
40min
Blumenkohl-Reissalat mit Erbsen
45 Min
Burrata mit Pfirsich-Bohnen-Salat und Kräuteröl
45 Min
Bulgur mit gebackenem Gemüse
1 Std.
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30min
Marinierte Blumenkohlspieße mit Kräuterdip
35 Min
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1u. 10min
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1 Std.
Couscous-Bällchen mit Süßkartoffel-Tahin-Creme
1h 25min
Kürbisrisotto mit Spinat und Pecannüssen
35 Min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern
45 Min
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5h