Birnen-Gorgonzola-Salat mit Haselnüssen

Birnen-Gorgonzola-Salat mit Haselnüssen

3.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Mini-Römersalat je nach Größe längs halbiert oder geviertelt
    150 g
    150 g Chicorée, je nach Größe längs halbiert oder geviertelt
  • Birnen fest, geviertelt
    600 g
  • Zitronensaft zum Beträufeln
  • Haselnussöl (siehe Tipp)
    10 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Gorgonzola zerbröckelt (siehe Tipp)
    150 g
    150 g Dänischer Weichkäse mit Blauschimmel, zerbröckelt (siehe Tipp)
  • Haselnüsse geröstet, grob gehackt
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 461 mg
Białko 10 g
Kalorie 1369 kJ / 327 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...