Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 590 g de agua
- 250 g de patatas harinosas peladas y en trozos (rojas)
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 30 g de leche
- 1 ½ cucharadas de miel
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 300 g de harina de trigo
- 25 g de semillas de lino (y un poco mas para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 593 kJ / 142 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 200.2 mg
Alternatywne przepisy
Panecillos de lino y chía
40 min
Crackers integrales
1h 40min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12h 30min
Pan de trigo sarraceno, chía y semillas
1h 30min
Pan de nueces
55min
Crackers de arándanos y coco
2 godz. 15 min
Tortas de Pascua murcianas
2h
Pan de trigo, centeno y maíz
3h
Cobbler de caqui, pera y chocolate
45 min
Palitos de queso y orégano
2h
Bollos suizos de calabaza y canela
2h
Pan 100% trigo sarraceno
2h