Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de harina
- 60 g de mantequilla fría cortada en trozos pequeños
- 35 g de agua fría
- 10 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 750 g de cebollas (5 cebollas medianas de aprox. 150 g)
- 300 g de agua
Caramelo
- 150 g de azúcar
- 50 g de azúcar moreno
- 1020 g de agua
- ½ cucharadita de zumo de limón
- 1 - 2 ramitas de tomillo fresco
- 1 - 2 ramitas de romero fresco
Montaje
- 1 - 2 pellizcos de hierbas provenzales secas
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 60 - 100 g de queso azul en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1184.8 kJ / 283.2 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 122.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta tatin de tomates
1 godz. 10 min
Quiche de puerro y queso
1h 45 min
Quiche de espárragos blancos con masa filo
1 Std.
Caramelos de café y coco
1 godz. 10 min
Galette de brócoli
1 godz. 15 min
Hinojo "a la parmesana"
1 godz. 25 min
Pralinés de pacanas
1 Std.
Tarta de tres quesos y tomates cherrys
30 min
Terrina de cerdo especiada con frutos secos
72 Std.
Corona ratatouille
2 Std.
Minitartaletas de lemon pie
1h 45 min
Tarta Tatín (Puntos del azúcar)
1 Std.