Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gemüsesuppe
- 60 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 3 Stängel frisches Basilikum, Blättchen abgezupft
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Polenta
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ - 2 TL Salz, nach Geschmack
- 2 - 3 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l), zerbröselt
- 650 g gemischtes Gemüse (z.B. Lauch, Erdäpfel, Karotten, Zucchini, Stangensellerie, Paradeiser, Mangold, Kürbis), in Stücken (2-3 cm)
- 100 g Erbsen, tiefgekühlt
- 1200 g Wasser
- Pfeffer, frisch gemahlen, zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 862 kJ / 205 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 680 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollgerstelsuppe (vegetarisch)
45 Min
Fastensuppe
45 Min
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30 Min
Menü: Gemüsesuppe; Schnelle Marillenknödel
1h
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35 Min
Winterliche Gemüsesuppe mit Maroni und Debreziner (XXL)
1 godz. 20 min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Dampfgegarte Kohlsprossen und Karfiolröschen
20 min
Champignonsauce
30 Min
Gemüsereis
40 Min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 Min
Schneller Gemüsesuppentopf
40 Min