
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gemüsesuppe
- 60 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 3 Stängel frisches Basilikum Blättchen abgezupft
- 60 g Zwiebeln halbiert
- 40 g Polenta
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ - 2 TL Salz nach Geschmack
- 2 - 3 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) zerbröselt
- 650 g gemischtes Gemüse (z.B. Lauch, Erdäpfel, Karotten, Zucchini, Stangensellerie, Paradeiser, Mangold, Kürbis), in Stücken (2-3 cm)
- 100 g Erbsen, tiefgekühlt
- 1200 g Wasser
- Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 205 kcal / 862 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Sód
- 680 mg