![Risolatte con mele e cannella Risolatte con mele e cannella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/feed3477f3828357254a26ad80261ca3/Derivates/7d6347ad46ac899ad6c8e6939d7a7417c9daca76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di mele sbucciate, senza semi, a metà
- 650 g di latte
- 50 g di burro a pezzi
- 250 g di riso jasmine
- 60 g di zucchero
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 3 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaino estratto di vaniglia naturale
- 200 g panna acida
- 2 cucchiai zucchero vanigliato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1967.4 kJ / 470.2 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 72.1 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 74.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di riciclo
2h
Risolatte con mele e cannella (TM6)
50 Min
Filetto sottovuoto con salsa al pepe, patate Dauphine e fagiolini
2h 30min
Brownies al cioccolato bianco (senza glutine e senza uova)
1 Std. 20 Min
Salame dolce al limone
10 Std.
Purè di cavolfiore profumato al tartufo
25 Min
Torta ricotta e cacao (senza glutine)
50 Min
Cheesecake al Varoma
3h
Cheesecake basca
4h
Cioccolata calda alla menta
15 Min
Zuppa di verdure e pasta corta con Affettatutto Bimby® (TM6)
40 Min
Crème brûlée portoghese
30 Min