![Gnocchi bicolore Gnocchi bicolore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9de2af15-9aa8-466e-bee2-e52a8d549c7e/Derivates/342f7901-3193-4e73-9e8a-e31eb0d2edd3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi chiari
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 15 g di burro
- 125 g di semolino di grano
- 1 tuorlo
Gnocchi rossi
- 140 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
- 350 g di latte intero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- 10 g di burro
- 160 g di semolino di grano
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 Min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1hod.
Gnocchi zucca e salmone
1hod. 5min
Spatzle alla barbabietola
30min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 godz. 30 min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1hod. 10min
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1 godz. 30 min
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Gnocchi con la "fioreta"
30min
Spatzle di zucca con salsiccia
1hod.
Spatzle agli spinaci
1hod.
Spatzle verdi alla carbonara
1hod.