Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi chiari
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 15 g di burro
- 125 g di semolino di grano
- 1 tuorlo
Gnocchi rossi
- 140 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
- 350 g di latte intero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di sale
- 10 g di burro
- 160 g di semolino di grano
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Gnocchi di spinaci
55min
Gnocchi verdi alla romana
1小时 20 分钟
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Gnocchi di lenticchie con luganega
1h 35min
Gnocchi di patate e piselli
1 Std.
Crêpes alle zucchine
1h 15min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 Std. 30 Min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 Min