Velouté de tomates au sarrasin et beaufort

Velouté de tomates au sarrasin et beaufort

4.9 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de beaufort coupé en morceaux
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignon coupé en deux
    50 g
  • de beurre coupé en morceaux
    30 g
  • de tomates coupées en deux
    700 g
  • de concentré de tomate
    70 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    1 c. à café
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • d'eau
    150 g
  • de bouillon de volaille
    1 cube
  • de graines de sarrasin
    40 g
  • de crème fraîche
    100 g
  • de basilic frais
    4 feuilles
  • de persil frais
    1 brin

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 336.3 kcal / 1398.3 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 1210.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...