Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g speck, finely diced (see Tips)
- 4 tbsp raw cashews
- 2 tbsp sunflower seeds
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 30 g red onion
- 400 g broccoli (approx. 1-2), trimmed and cut into wedges
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 80 g natural yoghurt (see Tips)
- 2 tsp seeded wholegrain mustard
- 3 pinches sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g dried cranberries
- 100 g Danish feta, crumbled, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1132.1 kJ / 270.6 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 346.5 mg
Alternatywne przepisy
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Yellow Curry with Mushroom and cauliflower (Dandelion restaurant)
55 min
Virgin watermelon margarita
6h 10 min
Mexican corn salad
25 Min
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1 Std. 30 Min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 Min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes,Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 Min
Easy citrus pie
1 Std.
Coconut poached chicken salad (Thermomix® Cutter, TM6)
45min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min