![Eggplant and ricotta involtini Eggplant and ricotta involtini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c857553b8e10bfb4479bd5944420e56/Derivates/5131f4a3d6759530730d0afd919f7c36f1fccd95.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 eggplants trimmed and cut lengthways into slices
- 1 tbsp sea salt, plus extra to season
- 90 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 230 g mozzarella, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 ½ sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g fresh baby spinach leaves
- 9 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 750 g smooth ricotta cheese
- 2 eggs
- ground black pepper, to season
- 600 g tomato passata
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2889.8 kJ / 690.7 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 47.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 1606.5 mg
Alternatywne przepisy
Leek, chilli and chorizo sauce
40min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Nourish bowl (Diabetes)
55min
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1hod.
Polenta with mediterranean vegetables
1hod. 35min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1hod. 45min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
Sweet potato quiche with prosciutto
1hod. 15min
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Mushroom and kale risotto
55min