Urządzenia i Akcesoria
Albondigas mit Papas Arrugadas (Hackbällchen in Tomatensauce)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
Albondigas (Hackbällchen)
-
Pinienkerne50 g
-
Knoblauchzehe1
-
Hackfleisch, gemischt500 g
-
Ei1
-
Paniermehl20 g
-
Salz2 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Paprika de la Vera½ TL
Tomatensauce
-
Datteln halbiert50 g
-
Zwiebeln halbiert140 g
-
Knoblauchzehen2
-
Olivenöl30 g
-
Rotwein trocken100 g
-
stückige Tomaten, aus der Dose400 g
-
Spitzpaprika, rot in Streifen100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
Papas Arrugadas und Fertigstellung
-
Wasser1000 g
-
Drillinge ungeschält800 g
-
Meersalz, grob250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1892 mg
Białko
32 g
Kalorie
3234 kJ /
773 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rock deinen Ofen!
30 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spanische Tapa-Bällchen mit Datteln
30 min
Hähnchen in Estragonsauce
50 min
Mutabal (Auberginen-Joghurt-Dip)
50 min
Mariniertes Hähnchen mit Erdnusssauce
1 godz.
Tabouleh
15 min
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1 godz. 20 min
Korean BBQ Poutine
4 godz. 30 min
Meatballs Tikka Masala
50 min
Albondigas mit feuriger Tomatensauce
40 min
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3 godz.
Patatas Bravas mit Chorizo
1 godz. 15 min
Gurken-Minz-Raita
25 min