
Urządzenia i Akcesoria
Traditionelle Hähnchen-Ramen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen
Składniki
Hühnerfond
-
Hähnchenunterschenkel500 g
-
Wasser1200 g
-
Salz2 TL
-
Knoblauchzehe angedrückt1
-
Zwiebeln geachtelt100 g
-
Porree in Ringen (3 cm)100 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben20 g
-
Zitronengras, frisch halbiert, angedrückt3 Stängel
-
Kaffir-Limettenblätter, getrocknet (opcjonalnie)2
-
Zimt3 Prisen
-
dunkle Sojasauce10 g
Fertigstellung
-
Eier4
-
Wasser und mehr zum Kochen1200 g
-
Champignons80 g
-
Pak Choi100 g
-
Porree80 g
-
Möhre80 g
-
Ramen-Nudeln frisch400 g
-
Salz1 geh. TL
-
Sojasprossen40 g
-
Frühlingszwiebeln in feinen Ringen40 g
-
Lao Gan Ma (opcjonalnie) (siehe Tipp)2 TL
-
Röstzwiebeln (opcjonalnie)2 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
633 kcal /
2650 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
87 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
3062 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy