
Urządzenia i Akcesoria
Lachs mit Wasabi-Sesamkruste und Gurkensalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Salatgurken halbiert, entkernt, in Stücken (ca. 5 cm)650 g
-
Cashewkerne, geröstet, gesalzen100 g
-
Koriander abgezupft10 g
-
rote Chilischote, frisch entkernt½
-
Knoblauchzehe klein1
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Limettensaft2 EL
-
Zucker10 g
-
Sojasauce15 g
-
Salz½ TL
-
Sesamöl, geröstet30 g
-
Frühlingszwiebeln in feinen Ringen60 g
-
schwarzer Sesam70 g
-
Sesam hell40 g
-
Öl zum Braten
-
Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Stücken (à ca. 150 g)600 g
-
Wasabipaste40 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
714 kcal /
2989 kJ
Białko
41 g
Tłuszcz
50 g
Węglowodany
29 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
757 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 3/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy