Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Glasnudeln, grob zerbrochen
- 400 g Wasser
- ½ Bund Koriander, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 40 g Erdnüsse, geröstet, gesalzen
- 2 Knoblauchzehen
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Öl
- 250 g Hackfleisch, gemischt
- 60 g Limettensaft
- 40 g Fischsauce
- 10 - 15 g Chilipaste
- 6 Schalotten, in feinen Ringen
- 4 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- 2 Staudensellerie-Stangen, in dünnen Scheiben
- frische Chilischoten, in feinen Ringen, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 973 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vietnamesischer Nudelsalat
40 min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Asiatischer Gurkensalat mit geräucherter Entenbrust
10 Min
Glasnudelsalat mit Rindfleisch
1 Std.
Vietnamesischer Nudelsalat
40 min
Grünes Thai-Curry
40 min
Pad Thai
40 min
Miso-Udon-Suppe
8 Std. 30 Min
Asia-Hühnersuppe
1h 20 min
Kokossuppe mit Pak Choi
25min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30min
Udon-Nudeln mit Garnelen
30min