Rindersteaks mit Tomaten-Salsa und Pimientos

Rindersteaks mit Tomaten-Salsa und Pimientos

4.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Tomaten-Salsa
  • rote Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Strauchtomaten halbiert
    500 g
  • Avocado in Stücken
    250 g
  • Limettensaft
    50 - 80 g
  • Olivenöl
    15 g
  • Jalapeño Chili, frisch in Ringen, nach Geschmack
    ½ - 1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
Steaks, Pimientos und Fertigstellung
  • Rinderhüftsteaks in 4 Steaks geschnitten
    800 g
    800 g Rumpsteaks, in 4 Steaks geschnitten
  • Salz zum Würzen
    ½ TL
  • Öl zum Braten
  • Pfeffer zum Würzen
  • Olivenöl
    30 g
  • Pimientos de Padrón
    300 g
    300 g Snackpaprika
  • Meersalz
    ½ TL
    ¼ TL Salz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 699 mg
Białko 47 g
Kalorie 2148 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...