Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
TM6 TM5

Wielkanocne trifle ajerkoniakowe

5.0 ( 4 oceny )

Składniki

  • 400 g mleka
  • 40 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
  • 40 g cukru
  • 150 g ciastek amaretti (patrz wskazówka)
  • 30 g masła miękkiego
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany
  • 80 g likieru jajecznego plus 12 łyżek do polania (patrz wskazówka)
  • mini jajeczka czekoladowe (cukrowe), do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
354.6 kcal / 1483.7 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
25.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
193.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy