Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
400 g mleka
-
40 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
-
40 g cukru
-
150 g ciastek amaretti (patrz wskazówka)
-
30 g masła miękkiego
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany
-
80 g likieru jajecznego plus 12 łyżek do polania (patrz wskazówka)
-
mini jajeczka czekoladowe (cukrowe), do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
193.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1483.7 kJ /
354.6 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe półkule z truskawką i bezą
12 godz.
Czekoladowe półkule z wiśniami
9 godz.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Likier Ferrero Rocher®
15 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min