Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
400 g mleka
-
40 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
-
40 g cukru
-
150 g ciastek amaretti (patrz wskazówka)
-
30 g masła miękkiego
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany
-
80 g likieru jajecznego plus 12 łyżek do polania (patrz wskazówka)
-
mini jajeczka czekoladowe (cukrowe), do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
193.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1483.7 kJ /
354.6 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z wędzonym łososiem
24 godz. 25 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Świąteczne tiramisu
5 godz. 25 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Deser Czarny Las w szklankach
45 min
Suflety ciasteczkowe z sosem kawowym
1 godz.
Kokosowe miniserniczki
50 min
Aperol slush
5 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Deser piña colada
3 godz.
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min