Wielkanocne trifle ajerkoniakowe

Wielkanocne trifle ajerkoniakowe

4.6 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • 400 g mleka
  • 40 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
  • 40 g cukru
  • 150 g ciastek amaretti (patrz wskazówka)
  • 30 g masła miękkiego
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany
  • 80 g likieru jajecznego plus 12 łyżek do polania (patrz wskazówka)
  • mini jajeczka czekoladowe (cukrowe), do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 193.9 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 1483.7 kJ / 354.6 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...