Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką

Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką

4.8 148 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g

Składniki

  • oleju
    30 g
    30 g oliwy z oliwek
  • cebuli dymki pokrojonej w 0,5 cm plastry
    40 g
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kostkę
    300 g
    300 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2 cm kostkę

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 158.6 kcal / 663.2 kJ
Białko 19.2 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 0.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 54.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...