Urządzenia i Akcesoria
Szarpany rumieniony kurczak z cebulą dymką
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
350 g
Składniki
-
30 g oliwy z oliwek30 g oleju
-
40 g cebuli dymki pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
300 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2 cm kostkę300 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
54.9 mg
Białko
19.2 g
Kalorie
663.2 kJ /
158.6 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
16 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rumienienie kiełbasy
20 min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Rumienienie pieczarek
25 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)
15 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1 godz. 25 min