Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g oleju
lub 30 g oliwy z oliwek - 40 g cebuli dymki pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
300
g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2 cm kostkę
lub 300 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 663.2 kJ / 158.6 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 54.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Rumienienie papryki
20 Min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM6)
35 Min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 Min
Rumienienie wołowiny z cebulą
15 Min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 Min
Delikatne rumienienie marchewki
15 Min
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20 Min
Rumienienie papryki z cebulą
25 min