Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Gruyère (mild), ohne Rinde, in Balken (2 x 2 cm, siehe Tipp)
- 200 g Essiggurken
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 4 Cervelats, Haut entfernt, ggf. halbiert. über Nacht im Tiefkühler gefroren
- 1 EL Senf (mild)
- 50 g Weissweinessig
- 70 g pflanzliches Öl
- ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 100 g Zwiebeln (opcjonalnie)
- 10 g Petersilie, Blätter abgezupft
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Ringen zur Dekoration (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3684 kJ / 880 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 76.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 29 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 2411 mg
Alternatywne przepisy
Gurkensalat mit Dill-Vinaigrette (TM6)
15 Min
Schinkengipfeli
35min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10min
Gemüse vom Blech mit Pilzrahmsauce (TM6)
1h 15min
Weisskabissalat (TM6)
15 Min
Schweinsfilet im Teig
1h 15min
Wurst-Käse Salat
25min
Menü: Spinatrisotto mit Karotten-Apfel-Salat
40min
Ofen-Käseschnitte
35min
Thermomix® Creme für Party
25min
Ruck-Zuck Mocca-Mousse
5min