Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
TM5 TM6

Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott

4.6 (21 ocen)

Składniki

Kirschkompott

  • 1 Glas Kirschen, aus der Dose (Abtropfgew. 350 g)
  • ½ TL geriebene Orangenschale
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 15 g Maisstärke (z. B. Maizena) (ca. 1 EL) siehe Tipp

Quark-Creme und Fertigstellung

  • 100 g Cantuccini (ca. 10-12 Stück)
  • 200 g Rahm
  • 500 g Quark
  • 20 g Zucker
  • 1 gestr. TL Zimt, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1371 kJ / 327 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy