Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott

Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott

4.5 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Portionen

Składniki

Kirschkompott
  • Kirschen, aus der Dose (Abtropfgew. 350 g)
    1 Glas
  • geriebene Orangenschale
    ½ TL
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena) (ca. 1 EL) siehe Tipp
    15 g
Quark-Creme und Fertigstellung
  • Cantuccini (ca. 10-12 Stück)
    100 g
  • Vollrahm, gekühlt
    200 g
  • Quark
    500 g
  • Zucker
    20 g
  • Zimt, gemahlen
    1 gestr. TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 327 kcal / 1371 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...