Schweine-Medaillons mit Kohlrabi-Pommes und Peperonisauce

Schweine-Medaillons mit Kohlrabi-Pommes und Peperonisauce

3.8 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Kohlrabi-Pommes
  • Kohlrabi (ca. 3 Stück), in Stiften (1 x 4 cm)
    800 g
  • Olivenöl
    3 EL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Curry, gemahlen
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
Schweine-Medaillons mit Paprikasauce
  • Wasser
    500 g
  • Schweinefilets
    500 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer, gemahlen zum Würzen
  • Paprika edelsüss zum Würzen
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    10 g
  • rote Peperoni (ca. 350 g), in Stücken (2-3 cm)
    2 - 3
  • Ajvar
    60 g
  • Frischkäse
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 397 kcal / 1660 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...