
Wersje kompatybilne
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lachsmarinade und Kartoffeln
- ½ Bund Petersilie Blättchen abgezupft
- 4 Knoblauchzehen
- 1 ½ TL Zitronensaft
- 4 EL Olivenöl
- ½ - 1 TL Chiliflocken nach Geschmack (opcjonalnie)
- ½ - 1 TL Salz nach Geschmack
- 500 g Wasser
- 1 Gemüsebouillonwürfel zerkrümmelt
- 600 g Kartoffeln, mehligkochend in Würfel (1-2 cm)
- 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (á 125 g)
Rahmspitzkohl und Würzung Lachs
- 700 g Spitzkabis in Stücken (4 cm)
- 150 g Zwiebeln halbiert
- 50 g Butter in Stücken
- 60 g Weisswein
- 30 g geschälte Haselnüsse, mit Haut halbiert (opcjonalnie)
- 120 g Rahm mit 2 EL Mehl vermischt
- ½ TL Muskatnuss, gemahlen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Butter zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 706 kcal / 2952 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Węglowodany
- 42 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Sód
- 992 mg