Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken (2 cm)
- 180 g Lauch, längs halbiert, in Stücken (4 cm)
- 15 g Butter
- 130 g Polenta-Maisgriess, grobgemahlen, (z. B. Bramata) (Kochzeit 40 Min.)
- ½ Knoblauchzehe, gepresst
- 500 g Wasser
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 40 g Speckwürfeli
- 100 g Marroni, tiefgekühlt, aufgetaut und halbiert
- 3 EL Wasser
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 568 kJ / 140 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Lauch-Käsewähe
1h 5min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 Min
Ofenguck mit Zucchetti
1 Std. 10 Min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 Min
Bündner Gerstensuppe
1 Std. 15 Min
Risotto milanese
30 Min
Bündner-Spätzli
45 Min
Rhabarberwähe
55 Min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40min
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45 Min
Peperoni-Risotto
35 Min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min