Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Karotten, in Stücken (3 cm)
- 250 g Chicoree
- 20 g Butter
- 300 g Risottoreis (z. B. Arborio)
- 900 g Wasser
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 125 g Frischkäse mit Meerrettich
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2299 kJ / 549 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 Min
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10 min
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1 Std.
Zucchetti-Omelette
40 min
Randensalat
10 Min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40 min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40 min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 min
Zucchettibeilage
30min