Bohnensalat mit Kartoffeln und Gemüsevinaigrette

Bohnensalat mit Kartoffeln und Gemüsevinaigrette

4.6 35 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen

Składniki

  • Wasser
    780 g
  • Kartoffeln, festkochend geschält, in Würfeln (1 cm)
    500 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • grüne Bohnen gewaschen in Stücken (6 cm)
    500 g
  • pflanzliches Öl z.B. Traubenkern oder Sonnenblumenöl
    130 g
  • Schalotten
    60 g
  • Rüebli
    100 g
  • Petersilie, flachblättrig
    20 g
  • Zitronensaft
    15 g
  • Senf
    10 g
  • Essig
    25 g
  • Zucker
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Radieschen gewaschen, geviertelt
    200 g
  • Mais (150 g), abgetropft (140 g)
    1 Dose
  • Eisbergsalat
    150 g
  • Kresse (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 252 kcal / 1056 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...