Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 780 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in Würfeln (1 cm)
- 1 ½ TL Salz
- 500 g grüne Bohnen, gewaschen in Stücken (6 cm)
- 130 g pflanzliches Öl, z.B. Traubenkern oder Sonnenblumenöl
- 60 g Schalotten
- 100 g Rüebli
- 20 g Petersilie, flachblättrig
- 15 g Zitronensaft
- 10 g Senf
- 25 g Essig
- ¼ TL Zucker
- 2 Prisen Pfeffer
- 200 g Radieschen, gewaschen, geviertelt
- 1 Dose Mais (150 g), abgetropft (140 g)
- 150 g Eisbergsalat
- Kresse
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1056 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensalat mit Randen und Feta
30 min
Bohnen-Tomaten-Salat
30 min
Ofenguck mit Zucchetti
1sa 10 dk
Wirz-Pasta
35 min
Gemüsesalat Thermomix® Style
10 dk
Hörnlisalat mit Zucchetti
30 min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35 min
Bündner-Spätzli
45min
Randensalat
10 dk
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15 min
Kartoffelstock nature
55 min
Rüeblisalat
15 min