Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 l Wasser
- 1 EL Salz
- 250 g Hörnli
-
10
g Kerbel, frisch, etwas zerzupft
lub 10 g Petersilie - 30 g Tomaten, getrocknet, in Öl, abgetropft
- 100 g Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 60 g Olivenöl
- 150 g Zucchetti, halbiert, in feinen Streifen
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 25 g Weissweinessig
- 50 g Rucola grob gehackt oder zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1135 kJ / 272 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 265 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch-Käsewähe
1h 5min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35min
Gemüsewähe (TM6)
25 min
Ofenguck mit Zucchetti
1h 10min
Randensalat
10 Min
Gemüsewähe
1h
Bündner-Spätzli
45min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35min
Bohnensalat mit Kartoffeln und Gemüsevinaigrette
50 Min
Kartoffelstock nature
55 min.
Linsensalat mit Randen und Feta
30min
Lauch-Polenta mit Marroni-Topping
50 Min