Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zuckermais, aus der Dose, abgetropft
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Olivenöl
- 650 g Süsskartoffeln, geschält, in Würfeln (2 cm)
- 300 g Milch
- 300 g Wasser
-
1
Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l), zerkrümelt
lub 1 geh. TL Gemüsebouillon Paste, zerkrümelt - 1 TL Paprikapulver edelsüss
- 2 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen (opcjonalnie)
- 1 TL Meersalz
- ¼ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zur Dekoration
- 150 g Vollrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2018.2 kJ / 482.4 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignon-Kartoffeleintopf
1 Std.
Lauch-Penne-Pot
30min
Tomatenrisotto mit Basilikum
30min
Linsensalat mit Randen und Feta
30min
Risotto Cinque P
30min
Gemüsewähe
1 Std.
Spätzli mit Wirz & Schinken
35 min
Süsskartoffel-Tomatensuppe mit Curry-Croûtons
40 min
Griechischer One-Pot
30min
Ebly-Salat mit Gemüsevinaigrette
35 min
Hirsesalat im Glas
1 Std.
Ofen-Käseschnitte
35 min