Blätterteig-Pizza

Blätterteig-Pizza

4.5 244 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    180 g
    180 g Emmentaler, in Stücken
  • Blätterteig frisch (2 Platten à 275 g)
    550 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Basilikum abgezupft
    4 Stängel
  • Tomaten in Stücken, entkernt
    250 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Pizzagewürz
    1 geh. TL
  • Schinken, gekocht in Scheiben, in Streifen
    100 g
    100 g Salami, in Scheiben
  • Oliven, grün, entsteint
    60 g
  • gelbe Paprika in Streifen
    1
  • rote Zwiebel in Ringen
    1
  • Champignons (opcjonalnie) groß, in Scheiben
    2
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 774 kcal / 3238 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 47.2 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 1443 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...