Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
180
g Gouda, in Stücken
lub 180 g Emmentaler, in Stücken - 550 g Blätterteig, frisch (2 Platten à 275 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- 250 g Tomaten, in Stücken, entkernt
- 30 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 geh. TL Pizzagewürz
-
100
g Schinken, gekocht, in Scheiben, in Streifen
lub 100 g Salami, in Scheiben - 60 g Oliven, grün, entsteint
- 1 gelbe Paprika, in Streifen
- 1 rote Zwiebel, in Ringen
- 2 Champignons, groß, in Scheiben
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3238 kJ / 774 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 47.2 g
- Sód
- 1443 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelauflauf mit Blumenkohl und Scamorza
1h
Baguette Hawaii
30 Min
Neue Kartoffeln mit Lachscreme
50min
Tonno-Toastbrötchen
20min
Ofen-Omelette mit Topping
20min
Neue Kartoffeln mit Tomaten-Hack-Stippe
50min
Ofenpfannkuchen mit Kräuter-Quark-Creme
40min
Vegetarische Fladenbrotpizza
30 Min
Tortilla-Calzone
30 Min
Flammkuchen mit Kartoffelcreme und Speck
1h
Überbackene Pfannkuchenrollen
1 Std. 15 Min
Gefüllte Ofenkartoffeln mit Sour-Cream-Dip
1h 25min