Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
180
g Gouda, in Stücken
lub 180 g Emmentaler, in Stücken - 550 g Blätterteig, frisch (2 Platten à 275 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft
- 250 g Tomaten, in Stücken, entkernt
- 30 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 geh. TL Pizzagewürz
-
100
g Schinken, gekocht, in Scheiben, in Streifen
lub 100 g Salami, in Scheiben - 60 g Oliven, grün, entsteint
- 1 gelbe Paprika, in Streifen
- 1 rote Zwiebel, in Ringen
- 2 Champignons, groß, in Scheiben
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3238 kJ / 774 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Błonnik
- 47.2 g
- Sód
- 1443 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla-Calzone
30min
Herzhafter Ofenschlupfer
50min
Vegetarische Fladenbrotpizza
30min
Ofenpfannkuchen mit Kräuter-Quark-Creme
40min
Bohnen-Tomaten-Nudel-Salat
55min
Tonno-Toastbrötchen
20 min
Elsbeths schnelle Schinken-Brokkoli-Torte
1h 15min
Ravioli-Lasagne
1h
Ofen-Omelette mit Topping
20 min
Spinat-Feta-Lasagne
1h 15min
Blitz-Pizza
40min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1h 45min