Urządzenia i Akcesoria
Buntes Tomatengratin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Stücke
Składniki
Béchamel-Sauce
-
Butter in Stücken30 g
-
Milch400 g
-
Mehl30 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Muskat2 Prisen
Tomatengratin und Fertigstellung
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken750 g
-
Öl10 g
-
Eigelb2
-
Speisestärke35 g
-
Hartweizengrieß35 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat2 Prisen
-
Fleischtomaten bunt600 g
-
Feta zerbröselt200 g
-
Majoran abgezupft10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
1133 mg
Białko
13 g
Kalorie
1530 kJ /
366 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Risoni-Gemüse-Topf mit Avocado
30 min
Würzig-schneller Reiseintopf
35 min
Herzhafter Ofenschlupfer
50 min
Überbackenes Risotto
50 min
Brokkoli-Auflauf mit körnigem Frischkäse
40 min
Kartoffeltarte mit Tomaten
1 godz. 30 min
Omelette mit Bauernsalat
35 min
Ravioli-Lasagne
1 godz.
Überbackene Spitzpaprika mit Merguez und Reis
30 min
Überbackene Pfannkuchenrollen
1 godz. 15 min
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55 min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1 godz.