Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Béchamel-Sauce
- 30 g Butter, in Stücken
- 400 g Milch
- 30 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
Tomatengratin und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 10 g Öl
- 2 Eigelb
- 35 g Speisestärke
- 35 g Hartweizengrieß
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 600 g Fleischtomaten, bunt
- 200 g Feta, zerbröselt
- 10 g Majoran, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1530 kJ / 366 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1133 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Überbackenes Risotto
50 min
Süßkartoffel-Spargel-Pizza
1h 30min
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1h 30min
Gefüllte Auberginen
50 min
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1sa 10 dk
Überbackene Spitzpaprika mit Merguez und Reis
30 min
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55 min
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1 godz.
Ravioli-Lasagne
1 godz.
Risoni-Gemüse-Topf mit Avocado
30 min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30 min
Rosenkohl-Tortellini-Auflauf
1 godz.