Flammkuchen mit Kartoffelcreme und Speck

Flammkuchen mit Kartoffelcreme und Speck

4.3 172 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stücke

Składniki

Vorbereitung und Teig
  • Wasser
    620 g
  • Kartoffeln in Stücken
    200 g
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Mehl
    230 g
  • Salz
    ½ TL
Belag und Fertigstellung
  • Knoblauchzehe
    1
  • Crème fraîche
    200 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    2 - 3
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Senf
    1 TL
  • Speckwürfel
    125 g
    125 g Katenschinkenwürfel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 1114 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...