Reis-Thunfisch-Salat

Reis-Thunfisch-Salat

4.3 89 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Reis, parboiled
    200 g
  • Wasser
    400 g
  • Öl
    5 g
  • Salz
    2 ½ TL
  • Thunfisch, aus der Dose, in Lake abgetropft
    185 g
  • Perlzwiebeln aus dem Glas, abgetropft
    110 g
  • rote Paprika in Stücken
    1
  • Mayonnaise leicht, 4,8 % Fett
    170 g
  • Kapern mit Flüssigkeit
    60 g
  • Zitronenschale gerieben
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Cherry-Tomaten geviertelt
    150 g
  • Mais, aus der Dose abgetropft
    140 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2192 mg
Białko 13 g
Kalorie 2018 kJ / 482 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...