Reis mit Wokgemüse und Erdnuss-Sauce

Reis mit Wokgemüse und Erdnuss-Sauce

4.1 1.3K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    1 TL
  • Öl
    1 TL
  • Basmati-Reis
    280 g
  • gemischtes Gemüse, TK (Wokmix)
    600 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    15 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Kokosmilch
    400 g
  • Erdnusscreme
    120 g
  • Sojasauce
    25 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Cayenne-Pfeffer
    1 Msp.
  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen grob gehackt, zum Bestreuen
    40 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen, zum Bestreuen
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 817 kcal / 3419 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 92 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1033 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...