
Urządzenia i Akcesoria
Reis mit Wokgemüse und Erdnuss-Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser1200 g
-
Salz1 TL
-
Öl1 TL
-
Basmati-Reis280 g
-
gemischtes Gemüse, TK (Wokmix)600 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben15 g
-
Knoblauchzehe1
-
Kokosmilch400 g
-
Erdnusscreme120 g
-
Sojasauce25 g
-
Zitronensaft1 TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Cayenne-Pfeffer1 Msp.
-
Erdnüsse, geröstet, gesalzen grob gehackt, zum Bestreuen40 g
-
Frühlingszwiebeln in Ringen, zum Bestreuen2
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
817 kcal /
3419 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
92 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1033 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 4/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy