Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Bandnudeln (z. B. Tagliatelle)
- ¾ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 40 g Wasser und mehr zum Kochen
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 2 EL Röstzwiebeln
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 70 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 10 g Öl
- 200 g Zucchini, halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Ricotta
- 10 - 20 g Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2714 kJ / 649 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 94 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 913 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30min
Überbackene Pfannkuchenrollen
1h 15min
Überbackenes Risotto
50min
Gnocchi mit grünem Spargel und Zitronenrahm
35 min
Gnocchi in Spargel-Rahmsauce
50min
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45min
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55min
Maultaschen in Honig-Senf-Sauce
45min
Ravioli-Lasagne
1 Std.
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30min
Makkaroni mit Paprika-Frischkäse-Sauce
25 Min
Kartoffel-Spinat-Gratin
1 godz. 30 min