Wersje kompatybilne
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 450 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 150 g Wasser und mehr zum Kochen
- ½ TL Salz und mehr zum Kochen
- ½ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 5 g Zitronensaft
- 400 g Orecchiette
- 200 g Sahne
- 3 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3318 kJ / 793 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 670 mg
Alternatywne przepisy
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30 Min
Möhren-Kohlrabi-Risotto
25 min
Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei
30 Min
Maultaschen in Honig-Senf-Sauce
45 Min
Salbei-Knoblauch-Pasta
20 min
Curry-Möhren-Risotto
50 Min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30 Min
Cremige Mie-Nudeln
30 Min
Grünes Risotto
35 Min
Risotto mit Zucchini
40 Min
Süßkartoffel-Risotto mit Bergkäse
50 Min
Curry-Gemüse-Maultaschen-Suppe
30 Min