
Wersje kompatybilne
Tagliatelle mit Tomaten, Ziegenkäse und Walnuss-Parmesan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Walnusshälften
- Wasser zum Kochen
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen und Würzen
- 400 g Tagliatelle
- 40 g Schalotten halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- ½ Chilischote (opcjonalnie)
- 35 g Olivenöl
- 500 g Cherry-Tomaten halbiert
- 200 g Babyspinat, frisch
- 10 g Honig
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
-
150
g Ziegenfrischkäse
lub 150 g Frischkäse - Salz zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 735 kcal / 3073 kJ
- Białko
- 30 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Węglowodany
- 87 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 963 mg