Tagliatelle mit Tomaten, Ziegenkäse und Walnuss-Parmesan

Tagliatelle mit Tomaten, Ziegenkäse und Walnuss-Parmesan

4.7 313 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    50 g
  • Walnusshälften
    30 g
  • Wasser zum Kochen
  • Salz und etwas mehr zum Kochen und Würzen
    1 TL
  • Tagliatelle
    400 g
  • Schalotten halbiert
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Chilischote (opcjonalnie)
    ½
  • Olivenöl
    35 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    500 g
  • Babyspinat, frisch
    200 g
  • Honig
    10 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Ziegenfrischkäse
    150 g
    150 g Frischkäse
  • Salz zum Abschmecken

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 735 kcal / 3073 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 87 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 963 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...