Stachelbeer-Rahm-Kuchen

Stachelbeer-Rahm-Kuchen

4.5 39 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
12 Stücke

Składniki

Mürbeteig
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Mehl
    250 g
  • Zucker
    50 g
  • Wasser eiskalt
    65 g
  • Salz
    1 Prise
Füllung und Fertigstellung
  • Sahne
    400 g
  • Eigelb
    2
  • Speisestärke
    25 g
  • Zucker
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Frischkäse
    400 g
  • Stachelbeeren
    400 g
  • Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 442 kcal / 1851 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 150 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...