Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl
- 50 g Zucker
- 65 g Wasser, eiskalt
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 400 g Sahne
- 2 Eigelb
- 25 g Speisestärke
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Frischkäse
- 400 g Stachelbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1851 kJ / 442 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 150 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 Std. 30 Min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Sägespänekuchen
2 godz.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Stollen-Butterkuchen
2h 45min