
Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 10 godz.
12 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Mehl250 g
-
Zucker50 g
-
Wasser eiskalt65 g
-
Salz1 Prise
Füllung und Fertigstellung
-
Sahne400 g
-
Eigelb2
-
Speisestärke25 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Frischkäse400 g
-
Stachelbeeren400 g
-
Puderzucker (opcjonalnie) zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
442 kcal /
1851 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Sód
150 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 4/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy