Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 2 Msp. Safran
- 125 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g brauner Zucker
- 4 Eier, getrennt
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 170 g Zucker
- 80 g gehobelte Mandeln
-
250
g Crème double (ca. 48 % Fett)
lub 250 g Mascarpone - 1 - 2 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1574 kJ / 376 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 101 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mango-Erdbeer-Tartelettes
4 Std. 30 Min
Erdbeer-Joghurt-Mousse mit Schokolade und Amarettini
3 Std. 45 Min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12h
Ostertorte
7h
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 Std.
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Rahmkuchen mit Erdbeerkompott
2 Std.
Portwein-Bäckchen mit Spätzle
5h 10min
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5h
Aprikosen-Cheesecake
7h
Apfel-Gugelhupf
2h 30min