Safran-Baiser-Kuchen

Safran-Baiser-Kuchen

3.3 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Milch
    100 g
  • Safran
    2 Msp.
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    125 g
  • brauner Zucker
    100 g
  • Eier getrennt
    4
  • Mehl
    150 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Zucker
    170 g
  • gehobelte Mandeln
    80 g
  • Crème double (ca. 48 % Fett)
    250 g
    250 g Mascarpone
  • Orangenschale unbehandelt, fein abgerieben
    1 - 2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 101 mg
Białko 6 g
Kalorie 1574 kJ / 376 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...