
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Milch
- 2 Msp. Safran
- 125 g Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g brauner Zucker
- 4 Eier getrennt
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 170 g Zucker
- 80 g gehobelte Mandeln
-
250
g Crème double (ca. 48 % Fett)
lub 250 g Mascarpone - 1 - 2 TL Orangenschale unbehandelt, fein abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 376 kcal / 1574 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Sód
- 101 mg