Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g Zitronensaft
- 1500 g Äpfel, klein, säuerlich (z. B. Elstar)
- 350 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Haselnüsse
- 230 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zimt
- 2 Prisen Salz
- 8 Eier
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 150 g Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Omas Streuselkuchen vom Blech
3 Std.
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.
Safran-Baiser-Kuchen
1 Std.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3h 30min
Apfel-Brombeer-Tarte
1 godz. 55 min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
4 Std.