Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g Zitronensaft
- 1500 g Äpfel, klein, säuerlich (z. B. Elstar)
- 350 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Haselnüsse
- 230 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zimt
- 2 Prisen Salz
- 8 Eier
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 150 g Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 85 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1h 20min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1h 50min
Zitronenkuchen
4 Std.
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1h 30min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2 Std.
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3h 45min
Orangen-Schoko-Kuchen
1h
Schoko-Zimt-Busserl
2 Std.
Schneller Apfel-Kastenkuchen
1h 30min
Klassischer Marmorkuchen
1h 50min
Tannenbaum-Brioche
2h 30min