Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Eier5
-
Zucker280 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Zimt1 geh. TL
-
Butter in Stücken230 g
-
Mehl520 g
-
Backpulver2 TL
-
Weichweizengrieß zum Ausstreuen
-
Zwetschgen geviertelt1000 g
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
55 mg
Białko
5 g
Kalorie
1153 kJ /
276 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2024
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Domino-Käsekuchen
6 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen vom Blech
1 godz. 15 min
Rhabarber-Baiser-Kuchen
1 godz. 20 min
Gefüllter Hefekranz
2 godz. 15 min
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 godz.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Mandel-Kirsch-Bällchen
3 godz. 5 min
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Oma Lenas Grießkuchen
3 godz.
Apfelkuchen mit Schaum
1 godz. 15 min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1 godz. 20 min
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min