Zwetschgen-Baiser-Kuchen

Zwetschgen-Baiser-Kuchen

3.5 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke

Składniki

  • Eier
    5
  • Zucker
    280 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Zimt
    1 geh. TL
  • Butter in Stücken
    230 g
  • Mehl
    520 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Weichweizengrieß zum Ausstreuen
  • Zwetschgen geviertelt
    1000 g
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 55 mg
Białko 5 g
Kalorie 1153 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...