Rhabarber-Orangen-Konfitüre

Rhabarber-Orangen-Konfitüre

4.4 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 Schraubgläser

Składniki

  • Orangensaft frisch gepresst
    250 g
  • Orangenschale, unbehandelt fein gerieben
    1 EL
  • Grenadinesirup
    50 g
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Rhabarber längs halbiert, in Scheiben (5 mm)
    750 g
  • neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett, siehe Tipp)
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Sód 7 mg
Białko 1 g
Kalorie 1450 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 84 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...