Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 Schraubgläser
Składniki
-
Orangensaft frisch gepresst250 g
-
Orangenschale, unbehandelt fein gerieben1 EL
-
Grenadinesirup50 g
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
Rhabarber längs halbiert, in Scheiben (5 mm)750 g
-
neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett, siehe Tipp)1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
7 mg
Białko
1 g
Kalorie
1450 kJ /
347 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
84 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Rhabarberliebe
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Johannisbeergelee
25 min
Mango-Kiwi-Konfitüre
30 min
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Zwetschgenmus
1 godz.
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30 min
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 min