Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 EL Orangenschale, unbehandelt, fein gerieben
- 50 g Grenadinesirup
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 750 g Rhabarber, längs halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett, siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1450 kJ / 347 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mango-Kiwi-Konfitüre
30 Min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 Min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25min
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1 Std. 45 Min
Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 Min
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30 Min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 Min
Birnenkonfitüre
20 Min
Zwetschgenmus
1 Std.
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45 Min
Orangenkonfitüre
45 Min